Vissza

Vásárlási Feltételek

Vásárlási feltételek

 Webshop Általános Szerződési Feltételek

1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, FELTÉTELEK
2. REGISZTRÁCIÓ
3. TERMÉKEK, ÁRAK, KÖLTSÉGEK
4. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG
5. RENDELÉS ÉS SZÁLLÍTÁS
6. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA
7. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA
8. SZEMÉLYES ADATOK
9. PANASZKEZELÉS
MELLÉKLETEK

 

FIGYELEM!

Kérjük látogatóinkat, hogy internetes oldalaink használatát megelőzően olvassák el használati feltételeinket:
 

INTERNET OLDALAINK HASZNÁLATÁVAL ÖN AUTOMATIKUSAN ELISMERI AZ ALÁBBI FELTÉTELEKET.
AMENNYIBEN A HASZNÁLATI FELTÉTELEINKKEL NEM ÉRT EGYET, KÉRJÜK, NE HASZNÁLJA INTERNETES ÁRUHÁZUNKAT!


Bevezetés

A jelen Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet, valamint a hatályos egyéb vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével készült.
Jelen ÁSZF 2009. január 1. napjától határozatlan ideig hatályos.
Jelen ÁSZF a Partner Autóalkatrész Piac Kft. által üzemeltett www.partnerauto.hu internetes honlapon hozzáférhető és áttanulmányozható. A Partner Autóalkatrész Piac Kft. által forgalmazott termék(ek) megrendelésével a vásárló jelen Általános Szerződés Feltételeket tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el.

A Kereskedő cégadatai:
A Kereskedő neve: Partner Autóalkatrész Piac Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A Kereskedő rövidített neve: Partner Kft.
Képviselője: Kepecz Norbert
A Kereskedő székhelye: 7630 Pécs, Mohácsi út 14.
A Kereskedő telephelye: 7630 Pécs, Mohácsi út 14.
A Kereskedő cégjegyzékszáma: Cg. 02-09-000288
A Kereskedő cégjegyzékszámát kiadó hatóság: Baranya Megyei Bíróság mint Cégbíróság
A Kereskedő adószáma: 10401220-2-02
A Kereskedő bankszámla száma: 11992024-06383750-10000001
A tevékenység SZJ száma: 45.32'08
Tárhely szolgáltató: Haricomp Kft.
info@haricomp.hu
www.haricomp.hu

A szerződés nyelve: Magyar
A továbbiakban: "Partner Autóalkatrész Piac Kft." vagy "Kereskedő".
A Kereskedő ügyfélszolgálatának elérhetősége, Internetes honlapja
A Kereskedő ügyfélszolgálati irodájának címe: 7630 Pécs, Mohácsi út 14
A Kereskedő levelezési címe: 7630 Pécs, Mohácsi út 14
Az ügyfélszolgálat elérhetőségei:
Telefon/fax: 72514-294 vagy 72/514-295
E-mail: info@partnerauto.hu
Az ügyfélszolgálat munkanapokon munkaidőben (H-P 08.00-17.00; Szo 8.00-12.00) hívható.
A Kereskedő internetes honlapjának címe: www.partnerauto.hu vagy www.mannol.hu
A vásárló a kifogásaival, panaszaival az alábbi szervezetekhez fordulhat:
Pécsi Polgármesteri hivatal jegyzője, Pécs Megyei Jogú Város Jegyzője, Pécs, Széchenyi tér 1. Telefon: 72/533-800
Baranya Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség:
Pécs, Szabadság út 7. Telefon: 72/510-494
Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület Pécs, Majorossy Imre u. 36.. Telefon: 72/507-154
Örömmel üdvözöljük a Partner Autóalkatrész Piac Kft. vásárlói között!
Kérjük, mielőtt megrendelését feladná, az alábbiakat szíveskedjen alaposan átolvasni:
Felek elnevezése a jelen Általános Szerződési Feltételekben (továbbiakban ÁSZF):

A SZOLGÁLTATÓ/ELADÓ: Partner Autóalkatrész Piac Kft.
A VÁSÁRLÓ: Aki a Szolgáltató Internetes Vásárlási Szolgáltatását igénybe veszi, azaz a Szolgáltató internetes felületén (www.partnerauto.hu) regisztráltatja magát és/vagy e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol, illetve a Szolgáltató internetes felületét használja.
A FUVAROZÓ: Ügyfeleinket futárszolgálat segítségével szolgáljuk ki.
 

1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, FELTÉTELEK


1.1. Az ELADÓ webáruházában található termékeket az áruházban feltüntetett üzleteinkben személyesen, telefonon, faxon, e-mailen vagy Interneten keresztül vásárolhatja meg.

1.2. Az ELADÓ webáruházában történő vásárlás feltétele a VEVŐ érvényes regisztrációja. A regisztrációval VEVŐ egyidejűleg elismeri azt is, hogy a jelen ÁSZF-t ismeri, azt elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti.

1.3. A Felek között, írásban, faxon ill. elektronikus úton létrejött szerződés írásbeli szerződésnek minősül. A szerződés dokumentumai a VEVŐ vételi ajánlata (rendelés) és a Szolgáltató visszaigazolása. A szerződés nyelve magyar.

1.4. A VEVŐ tudomásul veszi, hogy a webáruházunkban végrehajtott megrendelés következményeként közötte és az ELADÓ között, a megrendelt termékre adás-vételi ill. szállítási szerződés jön létre.
 

2. REGISZTRÁCIÓ


2.1. Amennyiben a VEVŐ az ELADÓ webruházában nincs még regisztrálva, a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával ki kell töltenie, meg kell küldenie a regisztrációs űrlapot, illetve az átutalásos fizetés esetén a kért banki és céges adatokat.

2.2. A VEVŐ regisztrációja során megadott téves adatokért, és azokból adódó károkért semmilyen formában nem vállalunk felelősséget a hibás adatokból eredő esetleges téves teljesítésért.
 

3. TERMÉKEK, ÁRAK, KÖLTSÉGEK


3.1. Az eladásra felkínált áruk jellemzőit a konkrét árucikk mellett, az árucikk információs oldaláról tudhatja meg részletesen. A weboldalon az egyes termékek mellett megjelenített képek esetenként illusztrációk, a termék tényleges kinézete ettől eltérhet!  A mindenkori vételár, vagyis az áruért a fogyasztói forgalomban fizetendő bruttó ár az információs oldalon az áru mellett van feltüntetve, mely magában foglalja az általános forgalmi adó és az árut terhelő más adók, illetve egyéb fizetési kötelezettségek összegét is. Az internetes, kedvezményes árat csak úgy tudjuk biztosítani, ha a webáruházban adja le a rendelést.

3.2. A termék vételárának kifizetése futár általi szállításkor utánvétellel, előre utalással, bankkártyával az ELADÓ telephelyén történő átvételkor készpénzfizetéssel, átutalással, vagy bankkártyával történik.

3.3. A VEVŐ kötelessége a vételár választott fizetési mód szerinti megfizetése. A választott fizetési módtól a VEVŐ csak az ELADÓ előzetes hozzájárulásával térhet el. Amennyiben a kiszállított termék vételárát a VEVŐ nem tudja megfizetni, vagy az áru az ELADÓnak fel nem róható okból nem adható át, a VEVŐ köteles az ELADÓ-nak megfizetni a megrendeléssel és szállítással kapcsolatos költségeit.

3.4. Az ELADÓ üzletében történő személyes termék átvétel esetén a VEVŐ az árat a termék átvételével egyidejűleg fizeti meg.

3.5. Ha a VEVŐ kiszállítást kér és készpénzzel egyenlíti ki a vételárat, akkor a VEVŐ a termék vételárát és a szállítási költséget az ELADÓnak vagy ELADÓ megbízottjának számla ellenében fizeti meg a termék átvételekor.

3.6. A raktáron nem lévő termék esetén a feltüntetett árak és szállítási idők tájékoztató jellegűek, az aktuális beszerzési lehetőségektől is függenek. Az ELADÓ nem felelős az árazási vagy egyéb hibákért, és fenntartja a jogot a félreértésen alapuló megrendelések törlésére.

3.7. ELADÓ az árváltoztatás jogát fenntartja. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállal. A termékek paraméterinek eltérése esetén a gyártó hivatalos oldalán közzétett paraméterek érvényesek. Az árlistát és a készlet jelzését naponta frissíti, de annak mindenkori tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A feltüntetett adatokat tekintsék tájékoztató jellegűnek!

3.8. Garanciális ügyintézés (termék csere) a házhoz szállítással megrendelt termékek esetében: az ELADÓ elérhetőségein tel.:06-72-514-294 vagy email: info@partnerauto.hu kérjük jelezze a garanciális problémát. Termékektől függően tájékoztatjuk a garanciális ügymenet megindításához szükséges dokumentumokról amiket a reklamált alkatrésszel együtt kell az ELADÓnak visszajuttatni pl.: vásárlási számla, az alkatrész szakszerű beszereléséről számla, garanciális jegyzőkönyv kitöltése stb.
Amennyiben okozati kárigény merül fel, abban az esetben a jármű megbontása előtt 72 órával értesíteni kell az ELADÓt, hogy a megbontásnál a cég vagy gyártó képviselője részt vehessen, és az eseményt dokumentálhassa. Ellenkező esetben az okozati kárigény nem érvényesíthető.

Átvételkor a Megrendelő kötelessége a csomagban szereplő tételek ellenőrzése a futár jelenlétében, a csomag átvételét követően utólagos reklamációt hiányzó vagy sérült tételre hivatkozva nem fogadunk el!
 

4.  JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG


4.1 A jótállás időtartama - egyes tartós fogyasztási cikkek esetén – egy év, mely az áru VEVŐnek történő átadásával kezdődik. A jótállás egyéb feltételeit a termékre vonatkozó Jótállási jegy tartalmazza. A jótállási igény jótállási jeggyel és a vásárlást igazoló számlával együtt érvényesíthető, mely az áruval együtt kerül átadásra a VEVŐ számára. A VEVŐ a kijavítás iránti igényét a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti. A kijavítás során csak új alkatrész kerülhet beépítésre. A jótállás időtartama a javítás időtartamával meghosszabbodik. A jótállás további szabályait az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. Rendelet tartalmazza.

4.2. Az ELADÓ bizonyos termékek esetén, a jogszabályban meghatározott jótállási időn túl is vállalhat jótállási kötelezettséget azzal, hogy az ilyen, jogszabályban meghatározott időn túli jótállással értékesített termékek körét, illetve a jogszabályban meghatározott időn túli jótállás feltételeit maga határozza meg.

4.3. Az ELADÓ fenntartja a jogot a jótállási és szavatossági feltételek, VEVŐnek küldött előzetes értesítés nélküli, jogszabályoknak megfelelő módosítására vagy kiegészítésére.

4.4. Az ELADÓ az általa eladott áruk minőségéért hibás teljesítés esetén a Polgári Törvénykönyvben meghatározott szavatossággal felel, melynek legfontosabb szabályai az alábbiak:

4.4.1. Az ELADÓ hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott minőségi tulajdonságoknak. Az ellenkező esetben annak bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba a teljesítés időpontjában már megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

4.4.2. Hibás teljesítés esetén a jogosult elsődlegesen – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne. Ha a kötelezett a kijavítást, kicserélést nem vállalja, a VEVŐ – választása szerint – megfelelő árleszállítást kérhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

4.4.3. A VEVŐ a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles kifogását a kötelezettel közölni. A VEVŐ a teljesítés időpontjától számított két éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait. Ha a VEVŐ az igényét menthető okból nem tudja érvényesíteni, a szavatossági jogok érvényesítésének határideje tartós használatra rendelt dolog esetében három év.
A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek az ELADÓt (kötelezettet) terhelik.

4.5. VEVŐ kifogásait az ELADÓ telephelyein érvényesítheti.
 

5. RENDELÉS ÉS SZÁLLÍTÁS


5.1. A VEVŐ a konkrét termék kiválasztásával adja meg a rendelését. A rendelés feladásakor a termék átvételének módját ill. a szállítással kapcsolatos lehetőségeket is meg kell adni.

5.2. Az ELADÓ a rendelést legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja. A visszaigazolással jön létre a szerződés. A visszaigazolás 48 órán túli elmaradása esetén a VEVŐ vételi ajánlati kötöttsége automatikusan megszűnik. Amennyiben megrendelése délután kb. 14 óráig megérkezik és futárszolgálattal történő kiszállítást választja, úgy Ön max. 24-36 órán belül megkapja rendelését, feltéve, ha a rendelt alkatrész raktárunkban elérhető. A fenti határidők kizárólag munkanapokon érvényesek.

5.3. A VEVŐ köteles a kiszállítás/átvétel időpontjában a szállítási kiszerelést (bontatlan gyári csomagolás, jótállási jegy megléte) tételesen ellenőrizni és hiánytalan mennyiségi teljesítés esetén az átvételi elismervényt (számla, szállítólevél) aláírni. Ezt követően mennyiségre vonatkozó reklamációkat az ELADÓ nem fogad el.

5.4. Amennyiben az ELADÓ az árut a létrejött szerződés rendelkezései szerint kiszállítja, a kiszállítást megelőzően értesítést küld a VEVŐnek a konkrét kézbesítés időpontjáról, a megrendelésben megadott elérhetőségeken. A VEVŐ felelőssége gondoskodni arról, hogy az adott időszakban a csomag átvételét biztosítsa, vagy a rendelés kiszállítását megelőző 24 órán belül visszajelezzen, ha a szállítás időpontja nem megfelelő számára.

5.5. Amennyiben az áru kiszállítás során a kézbesítés sikertelen, ennek tényéről az ELADÓ értesítést hagy, majd legfeljebb egy alkalommal ismét kísérletet tesz az áru kiszállítására. A VEVŐnek felróható sikertelen kiszállítás költségét a VEVŐ tartozik viselni.

5.6. Az ELADÓ a szerződés teljesítésekor, azaz a termék VEVŐ általi átvételekor/postára adáskor adja át a VEVŐ részére a részletes számlát, továbbá új termék esetén a Jótállási jegyet.

5.7. A termékre vonatkozó kárfelelősség és kockázat a VEVŐre akkor száll át, amikor VEVŐ a megrendelt terméket átvette.

5.8. A féktárcsák és fékdobok legkisebb rendelhető mennyisége 2 db, illetve ennél nagyobb mennyiség esetén párosával (2,4,6,...)

5.9 A szállítás költségei:

Lásd: Szállítási Információk
 

6. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA


6.1. A Vásárlónak a termék átvételétől 14 naptári nap áll rendelkezésére, hogy minden következmény nélkül elálljon a vásárlástól , az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles saját költségén visszajuttatni az árut az Eladóhoz . Elállás esetén az Eladó nem köteles visszatéríteni a fogyasztónak az emelt díjú fuvarozásból eredő többletköltségeket, csak a normál fuvarozási díjat.

6.2. Amennyiben VEVŐ a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell visszaküldeni címünkre. Utánvéttel vagy portóval visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni! A Partner Autóalkatrész Piac Kft. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni.

6.3. Az elállási jog gyakorlásával kapcsolatosan felmerülő költségek a vásárlót terhelik. Az ELADÓ követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

6.4. Amennyiben a visszaküldött csomag a fenti feltételek mindegyikének megfelel, cégünk kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a VEVŐ által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon vagy a fogyasztó beleegyezésével más fizetési módon téríti vissza.

6.5 Az ELADÓ haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, de mindaddig visszatarthatja az összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta.

6.6. VEVŐ nem jogosult elállási jogát gyakorolni a szerzői jogi védelem alatt álló termékek (például: hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver, stb.) példányaira vonatkozóan, ha a termék eredeti csomagolását felbontotta.

6.7 Az elállás joga nem gyakorolható olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza.

 

7. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA


7.1 A Partner Autóalkatrész Piac Kft.-től interneten történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátinak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai adottságokra és a felmerülő hibákra.

7.2. Az ELADÓ semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt körülményekért, tényekért, bármilyen okból is jelentkeznek, ill. következtek be:
• az Interneten küldött és/vagy fogadott, nem a Szolgáltatótól származó bármilyen adat okozta problémákért;
• az Internetes hálózat bármilyen működési hibájáért, ami megakadályozza a Partner Autóalkatrész Piac Kft. webáruházának akadálytalan működését és a vásárlást;
• bármilyen adatvesztésért;
• bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működésének következményeiért;
• a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért.

7.3. Az ELADÓ bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat.
 
 

8. SZEMÉLYES ADATOK

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-80768/2014

8.1. A VEVŐ személyes adatainak felhasználása/adatkezelése az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A VEVŐ mindenkor jogosult az adatkezelést letiltani.

8.2. Az ELADÓ a VEVŐ adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat azonban továbbadni sem reklámfelhasználás sem egyéb célra - a VEVŐ kifejezett hozzájárulása hiányában - nem jogosult.

8.3 A VEVŐ kifejezett tiltó rendelkezése hiányában a Partner Autóalkatrész Piac Kft.-nek megengedett a tájékoztatás küldése akcióiról és újdonságairól a regisztrációnál megadott postai címen ill. e-mail címen.

A www.arukereso.hu (arukereso.hu Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 13282156-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-727285) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az arukereso.hu Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.
A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekre, valamint a Felek jogviszonyára a Polgári Törvénykönyv, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törtvény, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5) Korm. Rendelet, valamint a mindenkori Fogyasztóvédelmi rendelkezések az irányadóak.
 

 9. PANASZKEZELÉS 

Fordulhatnak hozzánk személyesen , e-mailben ( info@partnerauto.hu)  vagy postai úton is.
Az e-mailben vagy postai úton elküldött panaszra legkésőbb 30 napon belül kötelesek vagyunk írásban válaszolni, és ha a panaszt nem tartjuk jogosnak, kötelesek vagyunk azt  megindokolni. Az üzletben közölt szóbeli panaszt az eladónak haladéktalanul ki kell vizsgálnia, és ha nem fogadja el igényünket, akkor köteles a panaszról jegyzőkönyvet felvenni, majd azt 30 napon belül érdemben megválaszolni.
Minden szerződéssel kapcsolatos jogvitában – békéltető testülethez vagy bírósághoz is lehet fordulni.
A termék meghibásodása esetén az általános garanciális és szavatossági szabályok alapján első körben javítás vagy kicserélés követelhető, másodlagosan pedig árleszállítás is kérhető.


Záró rendelkezések

Az ÁSZF feltételeket a Partner Autóalkatrész Piac Kft. – a vonatkozó hatályos magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban - egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és/vagy kiegészíteni. A módosított ÁSZF az internetes honlapon való közzététel napján lép hatályba.
A Kereskedő internetes honlapját látogató vásárlók kötelesek rendszeresen tájékozódni jelen ÁSZF módosításai tekintetében. Amennyiben a vásárló a jelen ÁSZF módosításának hatálybalépését követően továbbra is látogatja a oldalakat és megrendelést ad le, azt a Kereskedő jogosult úgy értelmezni, hogy a vásárló az ÁSZF módosítását elfogadta.
A melléklet az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi.
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet teljes szövege itt olvasható.


FIGYELEM!
Kérjük látogatóinkat, hogy internetes oldalaink használatát megelőzően olvassák el használati feltételeinket:
INTERNETOLDALAINK HASZNÁLATÁVAL ÖN AUTOMATIKUSAN ELISMERI A FENTEBBI FELTÉTELEKET. AMENNYIBEN HASZNÁLATI FELTÉTELEINKKEL NEM ÉRT EGYET, KÉRJÜK, NE HASZNÁLJA INTERNETES ÁRUHÁZUNKAT!


 

MELLÉKLETEK


1.1
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez
Elállási/Felmondási mintatájékoztató

Elállási/Felmondási jog
Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a
szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött,
Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.
Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap
elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik
személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó
egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus
úton küldött levél útján) az alábbi címre: Partner Autóalkatrész Piac Kereskedelmi Kft. 7630 Pécs, Mohácsi út 14. Tel.: 06-72-514-294 email cím: info@partnerauto.hu . Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt
elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.
Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta
előtt elküldi elállási/ felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai
Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási
nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által
teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat
a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált,
legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A
visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési
módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a
hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen
többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön
nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe
venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan
késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon
belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő
letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

1.2
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez
A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló
mintatájékoztató
 

1. Kellékszavatosság


Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a Partner Autóalkatrész Piac Kereskedelmi Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény
teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest
aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve
nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát
a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső
esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét
azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba
felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét,
hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl
kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a
határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének
a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a
szolgáltatást a Kovács Autóalkatrész kereskedelmi Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés
időpontjában is megvolt.
 

2. Termékszavatosság 


Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott
jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését
kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi
követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban
szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított
két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával
szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén
Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól,
ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem
volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és
termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.
Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt
termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval
szemben érvényesítheti.
 

3. Jótállás


Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Hibás teljesítés esetén szerződés alapján a Partner Autóalkatrész Piac Kereskedelmi Kft. jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
Hibás teljesítés esetén / PTK 305.§ / kijavítást, kicserélést, árleszállítást kérhet vagy elállhat a szerződéstől / PTK 306 § /.
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 2. §-ában foglaltak szerint egy év, ami a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy – ha az üzembe helyezést forgalmazó vagy annak megbízottja végzi - az üzembe helyezés napjával kezdődik. A fentebbi